Tuesday , February 20 2018
Berita & Aktiviti

Penghantaran

cara-pos-hc

 1. Pesanan anda akan diproses dalam masa 24 jam (hari bekerja saja) selepas pembayaran anda disahkan.
 2. Anda akan menerima sms yang mengandungi tracking kod dari kami dalam masa 24 jam, biasanya antara pukul 5-6 petang.
 3. Jika selepas 24 jam anda masih tidak menerima sms dari kami, sila sms/whatsapp kami di 019-3251140 pada hari bekerja berikutnya.
 4. Kami hanya menggunakan perkhidmatan PosLaju, GDex, KTMD atau Pos Domestik untuk penghantaran pesanan anda.
 5. Bagi semenanjung Malaysia, setiap pesanan akan sampai ke tangan anda dalam 1-2 hari. Manakala bagi Sabah dan Sarawak antara 1-4 hari.
 6. Bagi pembelian RM150 dan keatas, pos adalah percuma. Bagi Sabah/Sarawak, sekiranya berat pesanan anda lebih 2kg kami akan guna Pos Domestik untuk penghantaran. Kami akan maklumkan anda sekiranya berat melebih 2kg.
 7. Selepas kami pos pesanan anda, kami akan sms anda untuk memaklumkan anda.
 8. Jika anda masih tidak menerima pesanan anda dalam masa 3 hari bekerja selepas menerima sms pengesahan penghantaran, sila sms/whatsapp support 019-3251140. Kami akan periksa jika terdapat masalah dengan penghantaran anda.
 9. Kami galakkan anda memberi alamat pejabat anda jika tiada sesiapa dirumah pada hari bekerja. Ini untuk memastikan barang selamat sampai ke tangan anda.
 10. Jika tiada sesiapa dirumah, maka pos laju akan tingalkan kad kutipan dirumah anda. Anda perlu menuntut bungkusan anda dipusat serahan pos laju yg ditetapkan.
 11. Anda boleh memeriksa status pesanan anda dengan poslaju di www.poslaju.com.my, GDex di www.gdexpress.com, KTMD di http://www.ktmd.com.my.